מיהו פסיכולוג קליני ?

 

פסיכולוג קליני הוא פסיכולוג שעיקר עיסוקו הוא מתן טיפול פסיכולוגי תוך ניתוח ופתרון הפרעות התנהגות ובעיות נפשיות שהתעוררו אצל המטופל במהלך השנים ואין ביכולתו של המטופל או לרשותו, הכלים לטיפול עצמי ולשיפור מצבו הנפשי.

בנוסף למתן טיפול פסיכולוגי, קיימים עיסוקים נוספים בהם פסיכולוג קליני לוקח חלק כדוגמת ההוראה במוסדות ההשכלה הגבוהה, ביצוע מחקרים פסיכולוגיים, ייעוץ למוסדות, לחברות ולאנשים פרטיים. על פסיכולוג קליני לעבור תהליך הכשרה מסוים בכדי לעסוק בתחום ולטפל בנפש האדם.

פסיכולוג, על פי אמונתו וניסיונו בתחום, משתמש בכלים שונים ומטפל לפי תיאוריות ושיטות טיפול שונות שלדעתו זוהי הדרך הנכונה והטובה ביותר לטיפול באדם בעל מצוקה נפשית כלשהי, וכמובן בהתאם לאופיו של המטופל והבעיה המטופלת.

מתי פונים לפסיכולוג קליני?

אדם יכול להגיע למצב בחיים בו אין ביכולתו או בכוחו להחזיר את חייו למסלול תקין בעקבות מאורע טראומטי או הצפת רגשות שהגיע אליה. וכאן נכנס לתמונה פסיכולוג קליני , הבא בכדי לעזור לאותו אדם שנקלה לאותה בעיה נפשית \ רגשית לפתור אותה בדרכו שלו לפי הקצב שהמטופל יכול לעמוד בו. הטיפול פסיכולוגי מתנהל בעזרת מפגשים בין המטפל למטופל, לרוב בקליניקה של הפסיכולוג, ושם מתנהלות להן שיחות נפש וייעוץ מקצועי אותו נותן פסיכולוג קליני למטופל.

מהו תהליך ההכשרה?
בכדי להפוך לפסיכולוג קליני ולטפל באנשים, על פסיכולוג קליני לסיים לימודי תואר שני במגמה הקלינית בפסיכולוגיה, ואחריהם לעבור התמחות קלינית טיפולית באחד ממוסדות בריאות הנפש במשך ארבע שנים ולעבור בהצלחה את בחינת ההסמכה של משרד הבריאות. בסוף תהליך ההכשרה ,מקבל הפסיכולוג את רישיון העבודה שלו ורשום בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות בתור פסיכולוג קליני. רק לאחר השלמת תהליך הכשרה זה, יהיה רשאי הפסיכולוג לטפל באנשים במהלך טיפול פסיכולוגי.
מאמרים בנושא:
בכדי לבחור את הפסיכולוג קליני המתאים ביותר לכם, יש לשאול את עצמנו מספר שאלות ולבדוק מיהו הפסיכולוג המתאים לכם מכל מבחינת הסכמתו של הפסיכולוג, רושם ראשוני, סיבת הבעיה ועוד.
להמשך קריאה